Vår historia

Explica Entreprenad AB ägs av Explica Holding som i sin tur ägs av Peter Dahllöf och Niclas Eriksson, hälften var. Vi startade vårt första företag 1985, Expanda Handelsbolag, som hade fokus på materialförsäljning inom tak och tätskikt.

Aktiebolag

Expanda ombildades snart till ett aktiebolag och 1992 började vi också utföra arbeten för kunder. Samtidigt flyttade vi till våra nuvarande lokaler på Stålverksgatan 3 på Ringöns Industriområde i Göteborg.

Första anställda och första ramavtalet

1997 är ett viktigt årtal för oss, vi anställde våra första medarbetare, fyra personer, och vi kände att nu tar det riktig fart. Det visade sig snart att vi satsat helt rätt – året efter tecknade vi vårt första ramavtal med Göteborg Energi samtidigt som vi fick flera nya kunder bland de kommunala bolagen i Göteborg.

Koncern med tre bolag

År 2000 förvärvade vi fastigheten på Stålverksgatan 3 och företaget fortsatte att utvecklas till en leverantör av kompletta takarbeten. Vi har efterhand delat upp verksamheten i en koncern med ett moderbolag – Explica Holding, ett bolag för service- och entreprenadarbeten –
Explica Entreprenad AB, ett fastighetsbolag – Explica AB och ett bolag för materialförsäljning – Explica Produkt AB.

Och vi har fortfarande kvar vår första kund från 1985 – Göteborg Energi AB.