Vårt erbjudande

Taktäckning som håller i generationer

Oavsett om du är ute efter ett nytt plåttak, duktak, solceller eller annan taktäckning så har vi på Explica både kunskapen och erfarenheten att hjälpa er med alltifrån planeringsstadiet till utförande och besiktning.

Plåttak & eget plåtslageri

Dubbelfalsad ståndplåt och bandtäckning anses av många vara de vackraste taken man kan lägga. Plåttak passar både äldre och nya byggnader, både kommersiella och privata.På Explica har vi vårt egna plåtslageri där vi tillverkar alla typer av infästningar och material till våra plåtuppdrag.

Papptak

Att lägga papptak är det mest kostnadseffektiva sättet att skydda ett tak. Det passar speciellt bra på stora industriella byggnader men även på uthus och garage.

Duktak

Duktak anses vara det bästa tätskiktet för låglutande tak. Med en förväntad livslängd på över 40 år är duktäckning ett populärt val för industriella byggnader.

Panntak

Takpannor kommer i många olika material, former, färger och egenskaper. Tegelpannorna är de mest omtyckta men även betongpannor och plåtpannor är vanligt förekommande.

Sedumtak

Ett grönt tak - eller sedumtak - samspelar bra med den omgivande miljön och naturen. En stor fördel är även att fåglar och smådjur har nytta av taket.

Solceller

Solceller ger idag som regel en positiv kalkyl på sista raden. Kunskap och teknik har utvecklats enormt de senaste decennierna varför vi rekommenderar alla som kan, och har möjlighet till investeringen, att installera solceller på sitt tak.

Snöskottning

Vi utför certifierad snöskottning runtomkring Storgöteborg. För att säkerställa största säkerhet är vår personal utbildad och vår skottning sker vid dygnets lugnaste timmar.

Takavvattning

Takavvattningen är viktig för att säkerställa en välmående och läckagefri byggnad. Vi kan ersätta, eller reparera, exempelvis takbrunnar, hängrännor, stuprör eller övriga detaljer.

Taksäkerhet

Säkera takarbeten kräver att taket är rätt säkerhetsutrustat. Vi hjälper våra kunder med alltifrån takstegar och taksteg, till glidskydd och gångbryggor.

Takbesiktning

Är du osäker på skicket på ditt tak? Vi utför takbesiktning både av nylagda tak men även äldre tak. Ett enkelt sätt att förebygga kommande eller pågående skador.

Service

Vi erbjuder skräddarsydda service- och ramavtal utifrån era behov. När vi åker ut på ett serviceuppdrag handlar det i de allra flesta fall om att ett pågående läckage har upptäckts. Tryggheten att ha ett avtal I de flesta fall handlar det om ett upptäckt läckage Ramavtal åker ut och löser - ringer en privatperson. Service - oftast läckage. Pannor som gått sönder.

Ett tryggt tak börjar här

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss

  Sex snabba
  om Explica

  • / Totalentreprenör inom tätskikt
  • / Kvalité och hantverk sedan 1985
  • / Eget plåtslageri
  • / 12 certifieringar
  • / Medlem i Plåtslageriernas Riksförbund
  • / Vinnare av Di-Gassel